- This topic has 4 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, and was last updated 5 lat(a), 1 miesiąc temu by
Weronika Gryz.
- AutorWpisy
- 14 kwietnia 2018 o 00:07 #396
Helena Vorshe
UczestnikNie wiem, czy napisałam to w dobrym temacie, ale zastanawiałam się, czy dać to tu, czy w kulinariach 😀 Powiedzcie mi dziewczyny, na co zwracacie uwagę kupując owoce i warzywa. Zaczęłam się zastanawiać nad tym tematem, jak już 2 raz z rzędu kupiłam warzywa, które były do wyrzucenia po 2 dniach lub smakowały tak, jakby były przechowywane cały czas w chłodni (jak robiłam sałatkę jarzynową na świeta to trafiłam na takie mega słodkie marchewki, które popsuły cały smak 🙁 ) Jakie macie triki, by zakupy warzywno-owocowe się udały? 😀
16 kwietnia 2018 o 20:54 #443Sara Balcer
UczestnikJak kupuję pomarańcze to zawsze patrzę, czy ma tzw. pępek. Dzięki temu wiem, że pomarańcza będzie bez pestek i będzie słodka 😀
18 kwietnia 2018 o 02:54 #452Weronika Palucha
UczestnikTo z kolei jak ja kupuję awokado, to zawsze delikatnie naciskam na skórkę i patrzę, czy powraca do swojej poprzedniej formy. Jeśli tak, to oznacza, że za dzień lub 2 awokado będzie idealne do jedzenia 🙂
18 kwietnia 2018 o 02:57 #453Helena Vorshe
UczestnikDzięki dziewczyny za odpowiedź, nie znalałam tych patentów 😉
18 kwietnia 2018 o 03:02 #454Weronika Gryz
UczestnikJeśli nadal interesują Cię takie porady, przeczytaj sobie ten artykuł: http://gazetka-lewiatan.pl/jak-wybierac-warzywa-i-owoce/ Tutaj znajdziesz garść informacji na ten temat 🙂
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.