- This topic has 4 odpowiedzi, 4 odpowiedzi, and was last updated 6 lat(a), 5 miesiąc temu by .
Oglądasz 5 wpisów - 1 z 5 (wszystkich: 5)
Oglądasz 5 wpisów - 1 z 5 (wszystkich: 5)
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
MY ZAPODAMY pomysłem, Ty decyduj…
Nie wiem, czy napisałam to w dobrym temacie, ale zastanawiałam się, czy dać to tu, czy w kulinariach 😀 Powiedzcie mi dziewczyny, na co zwracacie uwagę kupując owoce i warzywa. Zaczęłam się zastanawiać nad tym tematem, jak już 2 raz z rzędu kupiłam warzywa, które były do wyrzucenia po 2 dniach lub smakowały tak, jakby były przechowywane cały czas w chłodni (jak robiłam sałatkę jarzynową na świeta to trafiłam na takie mega słodkie marchewki, które popsuły cały smak 🙁 ) Jakie macie triki, by zakupy warzywno-owocowe się udały? 😀
Jak kupuję pomarańcze to zawsze patrzę, czy ma tzw. pępek. Dzięki temu wiem, że pomarańcza będzie bez pestek i będzie słodka 😀
To z kolei jak ja kupuję awokado, to zawsze delikatnie naciskam na skórkę i patrzę, czy powraca do swojej poprzedniej formy. Jeśli tak, to oznacza, że za dzień lub 2 awokado będzie idealne do jedzenia 🙂
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, nie znalałam tych patentów 😉
Jeśli nadal interesują Cię takie porady, przeczytaj sobie ten artykuł: http://gazetka-lewiatan.pl/jak-wybierac-warzywa-i-owoce/ Tutaj znajdziesz garść informacji na ten temat 🙂